#38

Imorogn bär det av till DC för att fira nyår. Vi ska först till en av Majas kompisar och förfesta innan det bär av in mot DC city och nyårsfest. Jag är hur taggad som helst!

GOTT NYTT ÅR!


#37

Har nu kommit hem från en hektisk helg i Pittsburgh.

Julafton:
Var väldigt konstigt att vakna upp och inte vara hemma i Sverige på julafton men det gick ändå bra. Jag klev upp tidigt för att jag skulle se Kalle Anka på svtplay men det var vi utanför Sverige inte tillåtna att göra så det var kasst. Skypade lite med familjen istället. Sen blev det brunch med massor med mat. Resten av dagen chillade vi bara innan vi åkte till min värdmammas farmor och åt middag.

Juldagen:
Vi vaknade runt 9 och det kom massor med folk. Vi öppnade julklappar i över 3 timmar och åt sedan lunch innan jag och min värdfamilj åkte till min värdpappas familj och firade resten av juldagen där. Vi åt julbord och öppnade ännu mer presenter. Det var ca 25 personer där, lite läskigt när jag inte kände någon, men alla var väldigt trevliga!

Annandag jul: Sov säkert till 11 och sen blev det lunch innan vi åkte till min värdpappas morbror och var där ett tag. Blev inte så länge och det var så mycket folk så jag och min värdmamma gömde oss med Katelyn nere i källaren så att hon kunde sova och vi få en liten lugn stund.  Sen kom hela släkten till min värdpappas mamma och pappa och vi åt pizza och såg hockey.

Måndag:
Firade ännu en till jul med några andra släktingar. Öppnade ännu mer julklappar och åt lunch/middag och sen spelade vi wii ett tag innan vi åkte tillbaka mot Annapolis, vi kom hit runt halv 3 på natten.

Det var en kort version av vad vi har gjort under helgen. Vi har haft väldigt kul men det är samtidigt så skönt att vara hemma där det är lugnt och inte folk överallt.

Mina julklappar:

Massor med godis.


En romantisk komedi :D


En popcorn maskin!


En sån sak man hänger i julgranen.


En kalender med lilla K


Ett martiniglas med Pittsburgh motiv


Saker från Bath and Body works


3 presentkort på Victoria Secret


Presentkort på Forever 21


Mössa, vantar och halsduk


Penguins hockey tröja!


Pyammas


Och jag hittade två påsar juleskum när jag kom hem!
Sååååååå gott!

#36

Välkomna till Holmsund.
Nostalgi på hög nivå.

Ja för er som inte vet, jag kommer från Holmsund ;)

 

Imorgon bär det av till Pittsburgh.

Vi hörs på måndag!


#35


Min värdpappa köpte världens godaste jordgubbar idag! Mmmmm!


Jag provade på att göra korv och stuvande makaroner - saknade dock falukorven!
Men det blev rätt gott ändå!


Åt även rivna morötter! MMMMMMM!


Är nästan klar med julklappsinslagningen! :D

#34

Idag har jag bott i USA i 2 månader! Tiden bara springer iväg.

Igår var vi ute, jag lyckades hålla mig nykter. Är faktiskt imponerad av mig själv. Kom hem runt 3. Imorse blev det pizza för Maja behövde bakismat och sen åkte jag och köpte julklappen till mina värdföräldrar och åkte sedan till target. Efter det har jag skypat med mamma och pappa + Roberts föräldrar som var på middag hos oss och sen med Anette. Nu kommer min värdmamma hem med mat snart och sen ska jag se film.

På torsdag morgon åker vi till Pittsburgh för att fira jul! Och nyår kommer firas inne i DC. Underbart!

#33

Jag älskar Michaels nya album! Om det är han som sjunger på alla låtar är en annan fråga... Vissa låter är det klockrent Michael, det är bara på vissa man undrar.
Hur som helst, grymt album!

 

 


#32

Idag fick vi första snön! Det var mysigt. Det har varit en fin dag, utan blåst och ca 5 minusgrader och det har snöat 1 inch, som google så snällt berättade är 2.5 centimeter.

I Sverige skulle det betyda en helt vanlig vinterdag med normal trafik och inget annat.

I DC däremot betyder det:
1. Det är ÖVERALLT på nyhterna, jag lovar.. alla lokala kanaler.
2. Trafiken är enormt försenad - min värdpappas hemresa från jobbet är normalt 40 minuter, idag var den över 2 timmar.
3. En hel del ungdomar och barn fick gå hem från skolorna, enligt nyheterna.
4. Folk kör minst 20 km/h lägre än hastighetsbegränsningen.
5. Inställda träningspass på gymmet för att ledaren inte kunde köra dit.

Vad tusan! Det snöar ju här varje år! Varför lär dom sig inte?


Men men, fint var det iallafall!

#31

Jul, jul, strålande jul


och en söt katt, han älskar mitt handfat!

#30

Måndag: Cardio step + bodypump
Tisdag: Bodyattack + Zumba

Trött, tröttare, tröttast.

Utgång på fredag!
Jag ska vara nykter.







Majas bilder från julbordet på Ikea.

#29

I fredags var jag och Maja på julbord på Ikea och det var hur kul som helst. Vi möttes där runt halv 6 och handlade lite godis och annan svensk mat och ställde oss sedan i kö, där vi stog i typ 20 minuter och sen fick vi stå i kö till maten i 30 minuter. Mycket folk alltså! Men maten var underbar, dom hade köttbullar, prinskorv, kokt potatis, lax, sill, julskinka, hårdbröd, jansons frestelse och allt som hör till julen. Vi satt bredvid ett amerikanskt par som var bestatta av Sverige och gav oss massa tips på svenska affärer och liknande i DC området. Väldigt trevliga människor! Sen blev det dans, alla svenskar (ca 100 stycken om inte mer) dansade till Nu är det jul igen och andra jullåtar och amerikanare måste trott att vi var galna. Men kul var det! Bilder kommer när Maja orkar lägga in dom från hennes kamera (så om ca 3 år eller så...)

Sen åkte vi hem till Maja och hade planerat att trycka i oss flera kilo svenskt godis, men vi lyckades inte riktigt pga all julmat. På lördag gick vi till metron och sen hämtade S mig i New Carrollton. Min värdmammas mamma och pappa var här i helgen för att A och S skulle på arbetsfest på lördag men hennes föräldrar var tvunga att åka igår vid halv 11 på kvällen pga att det skulle komma en enorm storm där dom bor (på ett berg!) och dom kunde inte köra idag. Så jag la K och sov ensam i huset för första gången, lite halvläskigt sådär... men hade sällskap av katten som sov i min säng. Var sedan med K tills A och S kom hem vid 1 och sen har jag bara chillat och vid 5 åkte jag på LCC möte IGEN.. börjar bli lite less och jag har bara varit på 3.

Iallafall, igår kväll bestämde jag mig för att ta ett bad. Jag har ett badkar i mitt badrum men har aldrig tagit mig för att bada så igår gjorde jag det. Och vet ni vad som händer, jo... när jag är klar och har typ torkat håret och så så kommer min värdmammas mamma in och säger att det läker vatten på undervåningen och i källaren. Och vi sprang ner och det var vatten på hela golvet och på deras kontor. Dessutom bubbelskum så det var ju ganska klart att det var från när jag badat. Haha då det droppade vatten från taket och genom lampor och fläktsystemet. Troligtvis är det något fel på rören i mitt badrum. Ingenting blev förstört iallafall, som tur är! Vi skrattade iallafall en hel del, det låg liksom ett halv badkar med vatten utspritt på deras nya trägolv. Lyckat.

Nu blir det grillat till middag och sen ska jag se Charlie St Cloud.

#28

Nu är en ny vecka igång, och det är redan tisdag kväll. Tiden går så sjukt fort. K har varit väldigt glad hela dagen idag så det har varit en simpel jobbdag, och så sov hon i 3 timmar på eftermiddagen. Jag sov ungefär 2 av dom, mycket skönt! Igår efter jobbet skypade jag med världens bästa vänner, Anette och Therese. Dom är guld värda! Idag efter jobbet hade jag tänkt träna men har haft en grym huvudvärk hela dagen så det blev inget. Jag åkte till Safeway istället och handlade lite saker, köpte massa god mat som jag ska äta till lunch. Tog mig äntligen för att köpa saker så jag kan göra spagetti och köttfärssås! MUMS! Jag saknar falukorv förresten! Jag hade tänkt att kpa det på ikea eller att jag kunde ta med mig det hit när jag varit i Sverige men det är absolut förbjudet att ta in skandinavisk korv i USA. Vad är det för jävla lag?

Nu går jag iallafall bara och väntar på fredag, längtar hur mycket som helst! Vi ska nämligen på IKEA och äta svenskt julbord. Jag och Maja ska träffas där innan, runt halv 6 och handla lite innan julbordet som börjar 7. Sen åker jag med hem till Maja i DC och sover där. Sen får jag se vad som händer på lördag, vem vet jag kanske stannar hos Maja om hon inte kastar ut mig ;D På söndag är det dags för aupair möte igen...

Jag saknar mamma och pappa massor, och deras mat! Maten här driver mig galen, som sagt den är väldigt god. Men jag vill ha vanlig mat. Helt vanlig vardagsmat! Om 3 månader får jag svensk mat igen!

Men vet ni vad, nu sitter jag och äter svenskt tunnbröd med smör. Sjukligt gott!
Godnatt.

#27

Bilder från i fredags:









Jultomten kom hit idag! I en brandbil. Det var mysigt!

#26

Igår när jag slutat jobba åkte jag till Micha och förfestade. Vi blev där till typ halv 10 då vi åkte in mot Downtown för att träffa lite kompisar och gå ut och äta. Vi åt på en restaurang som heter Lemongrass, jag åt cashew kyckling med ris -- det var väldigt gott. Sen satt vi där och drack ett tag innan vi gick vidare mot ett annat ställe. Där fanns det en sjukt snygg bartender! Vi blev där till 12 och gick sedan till en nattklubb och var där tills dom stängde. Vi hade en väldigt rolig kväll, men det blev alldels för mycket alkohol. Vilket man får sota för idag. har mått sjukt dåligt hela dagen och det förstörde turen till DC lite men ändå. Jag lyckades spy ner alla mina kläder i bilen på väg till DC -- lyckat va? Och jag som aldrig brukar bli bakis, någongång ska väll vara den första.

Iallafall, jag, Sandra och Elodie tog tunnelbanan till DC och mötte Katrin och Maja där. Sedan gick vi mot House of Sweden. Där var det hur myccket folk som helst, många svenskar men även en hel del amerikanare. Först åt vi räksmörgås och sedan kladdkaka och prinsesstårta. Muuuums! Efter det blev det lucia uppträdande som var väldigt fint. Sen köpte jag en älg med en "I love Sweden" t-shirt och en kortlek!

Nu är jag hemma, det är skönt för jag är fortfarande sååå trött. Mycket trevlig dag iallafall, om man räknar bort att jag var bakis.


Och jag var ju såklart tvungen att filma.




Här kommer även lite bilder:










#25

Igår efter jobbet åkte jag och träffade Lissy på gymmet och vi provade Bodyattack kl 5:30-6:30 och sen Zumba kl 6:30-7:30. Bodyattack var sjukligt jobbigt, var helt slut efteråt så det var lite jobbigt att tänka att vi hade en timme kvar men så fort Zumban började så var det som bortblåst för det var verkligen HUR kul som helst. Kanske den roligaste träningen jag provat, det ligger på första plats tillsamms med kickboxning. Sen åkte jag till CVS och träffade Sami och Micha och jag framkallade bilder och köpte hårfärg. Sen åkte jag och Micha hem till mig och hon färgade mitt hår och vi såg lite på Victoria Secrets fashion show.

Idag åkte jag också till gymmet efter jobbet, tränade först en timme själv och sen skulle vi på Zumba igen men det blev inställt pga en stor olycka på 50 (en av motorvägarna) så instruktören tog sig inte fram. Vi tror iallafall att det var därför, eftersom att hela den vägen var avstängd ett längre tag. Min värdpappa såg förresten olyckan i backspegeln när han körde hem från jobbet - lite läskigt! Iallafall så blev det gymmet lite längre men jag gav upp runt 7 för jag blev less. Åkte till Safeway och handlade lite lunchgrejer + frukt och åkte sedan hem och vi åt räkor till middag. Nu sitter jag i sängen och äter jordgubbar. Mmmmmums!

Imorgon blir det spinning 5:30 och sen ska jag, Micha och Sami till mallet.
Förresten, vi var tvugna att ställa in vår New York resa pga att Sami var tvungen att jobba så vi ska åka dit i janruari istället. Och igår satt Micha och kollade på hotell och flyg för att åka ner till Miami under spring break - jag hoppas vi kan göra det!

I helgen ska jag försöka ta kort på juldekorationerna runt om i vårt community!

RSS 2.0