#8

Igår skjussade A mig till Michaela och sedan åkte vi direkt och köpte dricka, provade en vattenmelon likör och Smirnoff Blueberry. Sen åkte vi hem till henne igen och Sammi och Brandon kom dit så vi satt bara och snackade och drack. Dom åkte efter en halvtimme för dom skulle på Michael Jackson collage fest (om jag är avis? Hell yeah!) Sammi är nämligen inte 21 så dom får hålla sig till collagefester istället. Jag och Michaela fortsatte att förfesta och vid halv 11 skjussade hennes värdmammas bästa kompis ner oss till Downtown där vi gick på 4 krogar och hade as kul. Av någon anledning så köper folk alltid drickar till andra här så jag använde inget av mina egna pengar. Och det var typ som på film! En bartender gjorde en drink och gav den till mig och sa att den var från en som stod lite längre bort. Haha...! Don't worry mamma och pappa, jag skulle aldrig dricka nått som jag inte såg när dom gjorde.

Eftersom det är Halloween var typ alla utklädda. Vi träffade en tomte och super mario, de första Navy killarna jag träffat här! Vi hängde med dom hela kvällen och gick sedan ner till hamnen och satt där ett tag innan jag och Michaela tog taxi hem. Vi hade superkul hela kvällen!

Nu ska jag vila ett tag och se tv. Jag har hittat min favoritkanal som heter SOAP-net och dom sänder typ oth, oc och sånna serier. Man kan nästan se serier hela dagarna här, vänner går nästan 24/7 :D Efter det ska jag duscha och sen åka på Halloween fest, men har inte tänkt att gå ut efterår för jag är galet trött så skabara hem och chilla och se film och kanske gå på grannfesten ett tag för att träffa alla.

Här kommer lite bilder:


Vårt communitys strand och lekplats.


Jag var bara tvungen att ta kort på en hastighetsskylt. På alla skyltar står det
typ alltid massa text. Typ vid rödljus kan det stå en stor skylt där det står att
man får köra vid rött om det lugnt. Hel knasigt!


Amerikansk pizza, mmmm!


Chillar i Annapolis hamn.


Någon konstig kille och Super mario. Lägg märke till händelserna i bakgrunden.

#7

Igår jobbade jag hela dagen för första gången. Väckte K runt 10 som vanligt. Det regnade och åskade hela dagen så vi var bara inne och jag tvättade mina kläder. S kom hem vid 5 och skjussade mig till gymmet. jag har inte börjat köra här än för jag ska övningsköra i helgen och senare ta amerikanskt körkort. Trafiken här är helt sjuk. Jag ska ta kort på någon av vägarna någondag så får ni se. Holmsundsvägen är som en leksaksväg jämfört med här. Är lite rädd för att vara ärlig. Well, tränade i ca 1½ timme och sedan kom han och hämtade mig igen och då hade A kommit hem från jobbet så vi gjorde hemmalagade hamburgare till middag. Efter det provade vi lite halloween kostymer som A hade kvar från collage som jag ska ha på lördag. Efter det bakade vi cupcakes som S skulle ha med sig till jobbet idag.

Idag vaknade jag runt halv 9 och såg tv och åt frukost i lugn och ro innan jag väckte K. Det har varit 25 grader och sol idag så vid halv 12 tog jag med K i vagnen och gick ut och gick. Hon somnade efter ett tag så jag var säkert ute 1 ½ timme, mykcet härligt! S kom hem klockan 4, jag fick min första aupair lön (woho!) och sedan gick jag upp för att duscha och så. Michaela hämtade upp mig här vid 7 och vi åkte till ett enormt shoppningcenter där jag köpte 6 trosor på victoria secret (woops) och sedan en kofta på forever 21 som jag ska ha över min klänning imorgon kväll.

Jag hinner nog inte blogga något imorgon, direkt när jag slutar ska jag bara upp och duscha och sedan ska S skjussa mig till Michaela där vi ska förfesta och sedan gå på krogrunda i downtown Annapolis. Ska bli superkul!

idag när jag gick ut och gick hade jag tänkt att ta bilder på området och så men glömde såklart kameran hemma. Men men, någon dag kommer jag säkert ihåg den så då får ni se! Gud vad dryga och långa blogginlägg jag skriver med bara massa text, men så kan det gå...

Nu är det dags att sova, godnatt!

#6

Idag har jag varit själv med K en längre tid för första gången. Jag väckte henne vid 10 (hon sover sjukt länge!) och gav henne mat medans A tvättade och höll på med lite saker på övervåningen. Vid 12 åkte A till veterinären med en av katterna som har blivit sjuk och han var tvungen att stanna kvar där för operation, efter operationen fick dom hämta honom men han ska tillbaka för ännu en operation imorgon. Jag tycker så synd om honom!

Hon kom tillbaka vid halv 2 och hade köpt med sig lunch från en restaurang som heter Chicken Fillet. Mums! Resten av dagen har vi chillat och gått på en promenad. Vi åt middag ganska sent, runt 8 kanske och det blev tacos. Mums igen! A kom precis in och sa att det var något fel med katten så dom måste åka till akuten med honom nu så jag hoppas att K inte vaknar när dom är borta för jag sitter här i pyammas och sover nästan. Hon ser ut att sova väldigt gott iallafall, dom har en babymonitor som man kan både höra och se henne så det är kanon!

Min LCC ringde förresten idag och välkomnade mig till USA och pratade lite. Hon verkar super trevlig! Vårt första aupair möte är på lördag, vi ska ta med oss en svensk förätt. Tips någon? Mamma och pappa ni kanske vet någon?
Vi måste även klä ut oss, yay! Or not... Men det blir säkert kul, massa aupairer och en DJ, det kan inte gå fel liksom. Detta börjar klockan 5, och jag skulle egentligen följa med A och S på en grannfest som börjar 4 så jag ska gå dit ändå och träffa alla grannar och sen kanske komma förbi när aupair mötet slutar.

Hm vad mer? På torsdag hoppas jag få med mig Michaela till shoppingcentret så jag kan köpa lite kläder för vi ska nämligen gå ut på krogen på fredag. Jag är så glad att jag väntade tills jag var 21 innan jag åkte, för det måste suga att vara under 21 och aldrig kunna gå ut och träffa folk. Jag hoppas jag träffar lite amerikanare på fredag, det skulle vara roligt att få lite sånna vänner så man verkligen får prova på att leva det amerikanska livet och inte bara hänga med folk som precis flyttat hit.

Nu är klockan snart halv 11, jag ligger och kollar på Home Alone som går på tv men jag ska nog snart sova.
Godnatt!

#5

Innan vi började med pumporna.



Resultatet! :D

#4

Jag filmade lite när vi var i New York -- here it is!


#3

Igår sov vi länge! Den här familjens rutiner passar mig bra, dom älskar nämligen att sova länge på helgerna. När vi hade klivit upp så gick vi ner och kollade på tv under tiden vi gjorde frukost. Här i USA äter dom ofta en stor frukost på helgerna och sen middag på kvällen. Igår fick jag prova amerikanska pannkakor för första gången och inte vanliga pannkakor utan med choklad (nyttigt, I know! Det ska inte hända varje helg...) och dom var supergoda! Efter det fick jag en större rundtur av huset och jag är helt säker på att mitt rum i källaren kommer bli kanon!

Efter vi hade käkat frukost åkte vi och plockade pumpor, det är ju Halloween nästa vecka och då måste man ha pumpor! :D (bilder finns länge ned!)

Sen blev det en tur till affären och sedan hem. A och S's favorit ishockey lag spelade igår så vi kollade på det medans vi åt grillade kyckling till middag. Sen satt jag och A och kollade på bilder ett bra tag medans S badade K.

Hm, ja sen så kollade jag på Vampire Diaries och One Tree Hill.
Haha jag kommer aldrig orka uppdatera så här noga om vad jag har gjort, men i början är det kul!








Vi köpte två pumpor som vi ska skära ut idag! :D

#2

Mina fina svenska tjejer!


#1

Så där ja! Nu är jag framma hos familjen :D deras hus är helt sjukt! Väldigt mysigt är det och dom är super trevliga och lätta att prata med. Dom mötte mig vid bussen med blommar och sen så gick vi in i en stor shoppninggalleria för K var hungrig så hon skulle få mat och jag passade på att köpa en adapter (min som jag hade med mig från Sverige fungerar inte), en plattång (min från Sverige fungerar inte heller..haha!) och schampoo och balsam.

Sen åkte vi och handlade lite saker om Target och sedan skulle vi köpa en telefon till mig som jag ska ha för att kunna prata med föräldrarna under dagarna, men vi ska gå till någon annan affär istället om jag fattade rätt. Det var komplicerat.

Efter det åkte vi mot deras hus och nu har vi bara chillat och kollat lite på baseball och sedan ätit en sjukt god middag. Så underbart med hemlagad mat jämfört med maten vi fick på skolan. Det blev en supergod sallad först och sedan grillat med en form av potatisgratäng fast lite annorlunda, supergott!

Klockan är typ strax efter 10 nu men jag är så sjukt trött. Tror att jag fortfarande är lite jetlagged så jag ska ta och lägga mig.

Så nu fick ni en liten update.
Puss puss

21 oktober 2010

Vilken dag vi har haft i New York idag! Jag säger bara att man kan se hur många filmer som helst och se massa bilder men det går inte att förstå känslan av att vara i New York och stämningen där.

Höjdpunkten var helt klart Top of the Rock med utsikt över hela Manhattan. Det var 67 våningar upp! Var även in på Victora Secrets såklart och köpte lite underkläder, hudkräm och läppglans.
Här kommer lite bilder iallafall så ni får se lite :)


The Hampton Jitney -- vår buss!


Manhattan!


Skyskrapan där förtrollad spelas in! :D


Empire State Building


Statue of Liberty!


Utsikten från Top of the Rock!

20 oktober 2010


Mot New York!


Jenny, Anna och Helena på flygplatsen i Munchen.


Frukost på skolan består av bagels med cream cheese, vitt rostat bröd,
sockrade flingor och söt äppel juice - tur att jag inte är en frukost människa!


Svenskarna vid frukosten.


En äkta amerikansk brandpost.


I det här huset har vi alla våra lektioner.


Vårt klassrum


Här inne är kafeterian där vi äter frukost, lunch och middag.


Idag har vi haft internationellt storsjung när alla länder skulle sjunga en barnsång,
vi svenskar körde prästens lilla kråka.

Här bor vi!


19 oktober 2010

Well, jag är då inte i Umeå längre kan jag lova. New York är helt fantastiskt! Skolan däremot är ju väldigt B, men det fungerar säkert en vecka. Tur att man inte ska bo här i ett helt år :P

Vi började igår och träffades vid Forex på Arlanda. Det var jag och 5 stycken andra. Flyget lämnade Arlanda 12:00 och vi flög ner mot Munchen. Där sa dom på planet att vi skulle springa till nästa gate för att vi var 30 minuter försenade från Stockholm. Sagt och gjort, vi bokstavligt talat sprang dit och två ac oss blev fast i säökerhetskontrollen bakom någon som inte belv insläppt. Men det gick bra och vi klev snabbt på planet mot New York.

9 skvallertidningar, Eclipse, The Last song och ett antal I94 kort ifyllda senare anlämnde vi till Newark. Där blev tog det ett tag innan vi blev insläppta i landet. Alla fick gå fram och bli "intervjuade" och lämna fingeravtryck och ta kort och liknande. När jag kom fram till killen sa han att han ville ha en miljon dollar så han var rätt skämtsam, det var chill. Vissa log inte ens alls. Haha!

Vi blev sen hämtade utanför flygplatsen och åkte sedan genom Manhattan, Queens, Brooklyn, sedan anlände vi till skolan på Long island. Nu har vi sovit och ska snart gå och äta frukost.

Allt är bra än så länge, ha det så bra!


17 oktober 2010

Klockan 16:20 idag (söndag) lyfte mitt plan från Umeå mot Stockholm. Det betyder alltså att jag nu sitter här hos mina kusiner och har sagt hejdå till alla älskade där hemma. Det är jobbigt, men med skype och allt sånt så kommer det att gå jättebra.

Ska träffa en hel del svenskar på Arlanda imorgon klockan 9:00 och sedan lyfter planet mot Munchen 12:00 och mot New York City 15:20! Det är så sjukt att jag inte kan förstå det, imorgon kommer jag vara i New York!

Jag ska försöka blogga något från skolan och lägga upp bilder med mera, fan nu insåg jag att jag glömt kamera sladden hemma! Ahhhh! Tur att jag har en 7.0 megapixel kamera på telefonen så att jag kan ta bilder med den. Men då kommer det nog inga bilder förren jag har kommit till familjen nästa fredag :)

Vi hörs!
Puss


7 oktober 2010

Nu är allt fixat tills jag åker. I lördags åkte jag ner till Uppsala för att träffa Anna och vi åt middag och kollade på tjejfilmer. Väldigt trevlig kväll! På söndag tog jag bussen till mina kusiner för att äta middag där och sova. Vid 7 på morgonen åkte jag och Ida in till Stockholm för att jag skulle på ambassaden. När vi kom dit så var det hur ycket vakter som helst och först fick jag stå ute och vänta medan dom kontrollerade alla papper och kvitton. Efter det fick jag gå in och lämna ifrån mig all elektronisk utrustning som jag hade och ta mig skor och jacka och liknande innan man fick gå igenom en metall detektor. Spännande! Efter det gick man in på ambassaden och det var bara två där före mig så fick bli intervjuad nästan direkt. Jag fick tre frågor:
- Vilken stat ska du jobba i?
- Hur många barn ska du ta hand om?
- Hur gammal är barnet?


Sen sa hon att visumet var godkänt och jag fick lämna fingeravtryck och sedan var det klart. Inga problem alls! Och det tog inte mer än 15 minuter. Efter det blev det shopping och lunch i Stockholm och såklart kanelbulle eftersom det var kanelbullens dag! Fick sedan hem visumet redan på tisdagen så det är skönt att ha det klart. Men man är ju lagomt snygg på visum kortet alltså. Verkligen...

Och idag var jag med mamma och pappa på stan så har fixat allt annat jag kan behöva. Växlat till amerikanska dollar, köpt ett amerikansk minilexikon, köpt en till present till värdföräldrarna, köpt en present till bebisen, köpt ett headset. Så nu är det bara packningen kvar och det är snart klart! Eller jag har tagit fram det mesta, lär ju behöva använda lite av det så det blir att tvätta och fixa det sista under nästa vecka.

10 dagar kvar idag. Hur sjukt är inte det? Jag längtar så grymt mycket.


1 oktober 2010

Min bloggdesign var helt knäpp när man läste den via bloglovin så jag fick lov att ta bort den och det är anledningen till att designen nu ser ut som en gris. Men den ska fixas till så snart som möjligt. Innan jag åker till USA så ska jag absolut försöka ha nya designen på plats. Så ni får stå ut med den här ett tag...

RSS 2.0